dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Domaine Lafage 'Léa' AOC Côtes du Roussillon Les Aspres

Domaine Lafage 'Léa' AOC Côtes du Roussillon Les Aspres

Druivensoorten: 60% syrah, 20% grenache, 20% carignan.

Organic met certificaat: HVE

Rijping/termijn: Op Franse eiken vaten met

Proefnotities: Inktachtige, robijnrode kleur met paarse schittering. Geconcentreerd, vol en krachtig met iets van zwarte bessen, griotjes, zwarte peper, rijpe tannine en een stevige structuur.

Serveersuggesties: Deze wijn is heerlijk bij gegrilde en gebakken vleesgerechten, wildgerechten en harde kaassoorten.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: Roussillon

Streek: Roussillon is een groot gebied in het zuid-oosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige goedkope tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.

Over het wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Bijzonderheden/opmerkingen: Dit was de eerste wijn die voor de grote doorbraak heeft gezorgd van Domaine Lafage en is vernoemd naar de dochter van Eliane en Jean-Marc Lafage. Ter gelegenheid van de 20e verjaardag van dochter Léa werd deze nieuwe uitmonstering uitgebracht.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Roussillon

Type wijn: Rood

Jaargang: 2020

Artikelnummer: 232006

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl