dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Domaine Lafage 'Grain de Vignes' AOC Muscat de Rivesaltes VDN (0,5ltr.)

Domaine Lafage 'Grain de Vignes' AOC Muscat de Rivesaltes VDN (0,5ltr.)

Druivensoorten: 90% muscat petit grain, 10% muscat d'Alexandrie.

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Briljante, goudgele kleur. De herkenbare muskaatgeuren stuiven het glas uit: vooral druiven, rozen, gedroogde abrikoos en pruimen. Volle en rijpe smaak met veel tonen van gedroogd fruit en karamel.

Serveersuggesties: Een heerlijke aperitief- en dessertwijn, maar ook lekker bij blauwschimmelkaas.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Roussillon

Streek: Rivesaltes is een uniek gebied binnen de Roussillon. Hier worden uitsluitend witte dessertwijnen gemaakt van de Muscat druif. Het ligt in het uitertste zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee, net boven Perpignan.

Over het wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Bijzonderheden/opmerkingen:


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Roussillon

Type wijn: Dessert

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 232003

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl