dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Domaine Lafage 'Cuvée Authentique' AOC Côtes du Roussillon

Domaine Lafage 'Cuvée Authentique' AOC Côtes du Roussillon

Druivensoorten: 40% syrah, 30% grenache noir, 30% carignan.

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Je proeft een soepele maar krachtige cuvée met een aantrekkelijke geur van bramen, zwarte peper en viooltjes.

Serveersuggesties: Een uitstekende begeleider van lam met rozemarijn en knoflook of een mooie pasta.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: Roussillon

Streek: Groot gebied in het zuid-oosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.

Over het wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Bijzonderheden/opmerkingen: 'Authentique' is een blend van de oorspronkelijke druiven van de Roussillon: syrah, grenache en carignan.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Roussillon

Type wijn: Rood

Jaargang: 2020

Artikelnummer: 232001

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl