dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Maison Robert Vic AC Picpoul de Pinet

Maison Robert Vic AC Picpoul de Pinet

Druivensoorten: 100% picpoul

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Rijke geur met zomerse bloemen, citrus en wat geel fruit. De smaak is vol en rijk en zelfs een beetje vet met citrus en rijp geel fruit en aan het eind wat limoen.

Serveersuggesties: bij schaal- en schelpdieren, gebakken of gegrilde vis of groente, lichte vleesgerechten en op het terras.

Serveer temperatuur: 8-10° C.

Gebied: Languedoc

Streek: Het wijngebied Pinet ligt in de 'l Hérault, tegen de Middellandse zee aan en dit heeft zeker zijn invloed. Sinds 2013 heeft Picpoul de Pinet haar eigen AOC en tot dat jaar viel het onder Languedoc. Bijzonder aan deze jonge appellatie is de kalkrijke bodem en dat er alleen de druivensoort picpoul gebruikt mag worden. Dit geeft een geheel eigen karakter aan de wijn.

Over het wijnhuis: Elk jaar opnieuw is het voor Jerôme Vic en zijn vrouw Aurélie een flinke uitdaging om weer een gezonde oogst binnen te halen van de wijngaarden van Les Domaines Robert Vic. Want de wijngaarden hebben een totale oppervlakte van ruim 180 ha. en hebben verschillende bodemstructuren en microklimaten. Een gedeelte bestaat uit as afkomstig van de uitgedoofde vulkaan Roque Haute. Daarnaast heeft een ander gedeelte basalt als ondergrond maar ook klei en grind, afkomstig van het nabij gelegen riviertje de Libron. Dit geheel maakt het voor de wijnmaker complex. De grootvader van Robert Vic en tevens oprichter van Les Domaines Robert Vic, heeft zijn fortuin gemaakt met het afstoken van eenvoudige wijn tot alcohol. Gelukkig zag zijn zoon Georges in de zestiger jaren van de vorige eeuw in dat hier niet de toekomst lag voor het bedrijf en begon de wijngaarden te herplanten met kwalitatief betere druiven voor mooie wijnen. Tegenwoordig plukt men letterlijk hier nog de druiven van want op een gedeelte van de wijngaarden staan nog percelen met oude stokken uit deze periode.

Bijzonderheden/opmerkingen: Wijnmaakster Aurélie Vic selecteert de druiven voor deze Picpoul de Pinet van een wijngaard aan de rond van Thau meer, niet ver van het plaatsje Pinet. Haar keuze voor juist deze wijngaard komt doordat het op een kalksteen plateau ligt, tegen een dennenbos en omringd door garrigue (struikgewas). Hier voelt de de picpoul druif zich uitermate thuis.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Languedoc

Type wijn: Wit

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 230060

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl