dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Maison Robert Vic AC Limoux blanc

Maison Robert Vic AC Limoux blanc

Druivensoorten: chardonnay

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Rijke en elegante witte wijn met een imposante geur van gebakken brood, wat hout en witte bloesems. Ondersteund door een rijke en complexe smaak met o.a. salmiak, tropisch fruit en milde zuren. Lange afdronk.

Serveersuggesties: Mild gekruide gerechten met gegrilde groente, gebakken en gegrilde vis en gevogelte.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Languedoc

Streek: Het wijngebied Limoux heeft in 1959 al zijn AOC status verworven. Dit kleine gebied, met slechts 1800 ha. wijngaarden, geeft door de hoge ligging op de uitlopers van de Pyreneeën wijnen met een geheel eigen karakter en wijkt af van de omliggende AOC wijnen. Vooral witte druiven staan hier aangeplant en gedijen hier uitstekend. AOC Limoux is de enige appellatie waar houtrijping verplicht is.

Over het wijnhuis: Elk jaar opnieuw is het voor Jerôme Vic en zijn vrouw Aurélie een flinke uitdaging om weer een gezonde oogst binnen te halen van de wijngaarden van Les Domaines Robert Vic. Want de wijngaarden hebben een totale oppervlakte van ruim 180 ha. en hebben verschillende bodemstructuren en microklimaten. Een gedeelte bestaat uit as afkomstig van de uitgedoofde vulkaan Roque Haute. Daarnaast heeft een ander gedeelte basalt als ondergrond maar ook klei en grind, afkomstig van het nabij gelegen riviertje de Libron. Dit geheel maakt het voor de wijnmaker complex. De grootvader van Robert Vic en tevens oprichter van Les Domaines Robert Vic, heeft zijn fortuin gemaakt met het afstoken van eenvoudige wijn tot alcohol. Gelukkig zag zijn zoon Georges in de zestiger jaren van de vorige eeuw in dat hier niet de toekomst lag voor het bedrijf en begon de wijngaarden te herplanten met kwalitatief betere druiven voor mooie wijnen. Tegenwoordig plukt men letterlijk hier nog de druiven van want op een gedeelte van de wijngaarden staan nog percelen met oude stokken uit deze periode.

Bijzonderheden/opmerkingen: Wijnmaakster Aurélie Vic heeft voor de Limoux blanc een wijngaard geselecteerd in het achterland van Carcasonne, in de heuvels vlakbij het plaatsje Saint Hilaire. De wijngaard staat grotendeels beplant met chardonnay druivenstokken.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Languedoc

Type wijn: Wit

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 230050

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl