dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Maison Robert Vic AC Corbières

Maison Robert Vic AC Corbières

Druivensoorten: syrah (50%), cinsault, grenache, carignan

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Donker robijnrode kleur met een geur van gerijpt donker fruit en kruiden. De smaak is vol en krachtig, met zijdezachte taninne met overrijpe bramen, zwarte kersen en wat specerijen en met een lange complexe finale.

Serveersuggesties: alles van grill & bbq, mild gekruide gerechten, harde kazen.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: Corbières

Streek: Corbières is een heuvelachtig wijngebied in het zuiden van Frankrijk. Het ligt onder Narbonne en Carcassonne dicht tegen de Pyreneeën aan en wordt opgedeeld in twee hoofdgebieden: Corbières-Maritimes met een kalkhoudende bodem en een ligging dichtbij de Middelandse Zee en Hautes-Corbières wat meer landinwaarts ligt en bergachtig is. Hier is de bodem rotsachtig en bevat veel leisteen. Het klimaat is warm en droog in de zomer en mild in de winter.

Over het wijnhuis: Elk jaar opnieuw is het voor Jerôme Vic en zijn vrouw Aurélie een flinke uitdaging om weer een gezonde oogst binnen te halen van de wijngaarden van Les Domaines Robert Vic. Want de wijngaarden hebben een totale oppervlakte van ruim 180 ha. en hebben verschillende bodemstructuren en microklimaten. Een gedeelte bestaat uit as afkomstig van de uitgedoofde vulkaan Roque Haute. Daarnaast heeft een ander gedeelte basalt als ondergrond maar ook klei en grind, afkomstig van het nabij gelegen riviertje de Libron. Dit geheel maakt het voor de wijnmaker complex. De grootvader van Robert Vic en tevens oprichter van Les Domaines Robert Vic, heeft zijn fortuin gemaakt met het afstoken van eenvoudige wijn tot alcohol. Gelukkig zag zijn zoon Georges in de zestiger jaren van de vorige eeuw in dat hier niet de toekomst lag voor het bedrijf en begon de wijngaarden te herplanten met kwalitatief betere druiven voor mooie wijnen. Tegenwoordig plukt men letterlijk hier nog de druiven van want op een gedeelte van de wijngaarden staan nog percelen met oude stokken uit deze periode.

Bijzonderheden/opmerkingen: Voor deze wijn selecteert wijnmaaktster Aurélie Vic de druiven uit de wijngaard 'Audois'. Dit ligt in het gebied Corbières, welk doorsneden wordt door de riviertjes Obieu en Aussou.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Corbières

Type wijn: Rood

Jaargang: 2020

Artikelnummer: 230017

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl