dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Maison Robert Vic AC Minervois

Maison Robert Vic AC Minervois

Druivensoorten: 60% mourvèdre 20% syrah 10% grenache 10% carignan

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Intens donkerrode kleur met een uitbundige geur van zwarte bessen, overrijpe bramen en wat kruiden. De smaak is rond, vol en zacht met milde taninne, zachte zuren en veel concentratie.

Serveersuggesties: Bij krachtige en kruidige gerechten, alles van de grill & bbq, gerijpte kazen en als tv wijn.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: minervois

Streek: Het wijngebied Minervois ligt tussen Carcassone en Narbonne, begrensd door het Canal du Midi in het zuiden en het Montagne Noire in het noorden. De naam komt van het oude dorp Minerve, dat in het hart van het gebied ligt. Dit oude dorp ontleent zijn naam aan de Keltische uitdrukking 'men erba', hetgeen beboste rots betekent. Minerve ligt als een adelaarsnest hoog op een smalle rotsrichel, op het punt waar de rivieren Cesse en Briant samenvloeien.

Over het wijnhuis: Elk jaar opnieuw is het voor Jerôme Vic en zijn vrouw Aurélie een flinke uitdaging om weer een gezonde oogst binnen te halen van de wijngaarden van Les Domaines Robert Vic. Want de wijngaarden hebben een totale oppervlakte van ruim 180 ha. en hebben verschillende bodemstructuren en microklimaten. Een gedeelte bestaat uit as afkomstig van de uitgedoofde vulkaan Roque Haute. Daarnaast heeft een ander gedeelte basalt als ondergrond maar ook klei en grind, afkomstig van het nabij gelegen riviertje de Libron. Dit geheel maakt het voor de wijnmaker complex. De grootvader van Robert Vic en tevens oprichter van Les Domaines Robert Vic, heeft zijn fortuin gemaakt met het afstoken van eenvoudige wijn tot alcohol. Gelukkig zag zijn zoon Georges in de zestiger jaren van de vorige eeuw in dat hier niet de toekomst lag voor het bedrijf en begon de wijngaarden te herplanten met kwalitatief betere druiven voor mooie wijnen. Tegenwoordig plukt men letterlijk hier nog de druiven van want op een gedeelte van de wijngaarden staan nog percelen met oude stokken uit deze periode.

Bijzonderheden/opmerkingen:


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: minervois

Type wijn: Rood

Jaargang: 2020

Artikelnummer: 230016

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl