dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Les Terrasses d'Ardèche IGP Ardèche rouge

Les Terrasses d'Ardèche IGP Ardèche rouge

Druivensoorten: merlot, syrah, grenache, cabernet sauvignon

Proefnotities: Vriendelijk en toegankelijk met in de smaak rijp rood fruit, iets kruiden en milde zuren. Een wijn met een typische Zuid-Franse invloed en een zachte afdronk.

Serveersuggesties: Heerlijk bij gegrilde en gebakken vleesgerechten, maar ook licht gekoeld lekker op een zomers terras.

Serveer temperatuur: 14° C.

Gebied: Ardèche

Streek: De wijngeschiedenis van de Ardèche is al ruim 2000 jaar oud. De oude Romeinen hebben de eerste wijnstokken aangeplant. Het gebied is uniek en ligt ingeklemd tussen de Cevennen en het Rhônedal. Het klimaat heeft zowel een Mediterrane als een Continentale inslag. De bodem heeft zeer gevarieerde structuren, van basalt, klei, kalksteen tot rode zandsteen. Hierdoor kunnen diverse typen wijnen aangetroffen worden in dit bijzondere gebied welke bij de Nederlanders vooral bekend is als vakantiegebied.

Over het wijnhuis: In 1967 wordt uit de samenvoeging van 7 locale coöperaties in de Ardèche het Ucova gevormd, in 1973 worden 9 andere coöperatie tot de Ucca samengevoegd. Deze beide coöperaties bundelen in 1994 hun krachten tot de huidge UVICA (Union des Vignerons des Coteaux de l'Ardèche) met een totaal areaal aan wijngaarden van de eigen leden van 9500 ha. Dit is veruit de meest moderne en invloedrijke coöperatie uit de regio.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Ardèche

Type wijn: Rood

Jaargang: 2020

Artikelnummer: 225005

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl