Druivensoorten: vermentino (90%), clairette (10%)
Organic met certificaat: HVE
Proefnotities: zacht gele kleur met in de rijke geur rijp geel fruit als abrikoos, perzik en iets citrus en de smaak vult dit aan met een rijk en zacht karakter, met milde zuren en wat gedroogd geel fruit
Serveersuggesties: als aperitief, gegrilde of gebakken vis en groente, groene salade,
Serveer temperatuur: 10-12° C.
Gebied: Provence
Streek: Het wijngebied Côtes de Provence ligt in het zuid-oosten van Frankrijk en volgt de kust van de Méditerranée. Met 18000 ha. is het ook één van de grootste wijngebieden.
Over het wijnhuis: Vanaf de wijnbouwschool zijn Pauline Giraud en Clément Minne onafscheidelijk en samen runnen zij Vignobles Gueissard. Vanaf het begin dat ze elkaar kennen was de gezamenlijke droom om een eigen wijnbedrijf te hebben en voor hen, niet afkomstig uit een wijnfamilie, leek dit onmogelijk. Echter door hard werken en een enorme liefde voor wijn is het gelukt. Intussen zijn ze al eigenaar van 50 ha. wijngaarden. Kennis hebben Pauline en Clément niet alleen in Frankrijk maar ook in Nieuw Zeeland en Australië opgedaan. De naam 'Gueissard' komt van de eerste wijngaard die ze samen hebben gekocht.
Bijzonderheden/opmerkingen: De naam 'Gueissard' komt van de eerste wijngaard die het wijnmakersechtpaar Pauline Giraud en Clément Minne samen hebben gekocht en wat de start van 'Vignobles Gueissard' is geweest.