dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Vignobles Gueissard 'Cuvée G' AOC Côtes de Provence blanc

Vignobles Gueissard 'Cuvée G' AOC Côtes de Provence blanc

Druivensoorten: vermentino (90%), clairette (10%)

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: zacht gele kleur met in de rijke geur rijp geel fruit als abrikoos, perzik en iets citrus en de smaak vult dit aan met een rijk en zacht karakter, met milde zuren en wat gedroogd geel fruit

Serveersuggesties: als aperitief, gegrilde of gebakken vis en groente, groene salade,

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Provence

Streek: Het wijngebied Côtes de Provence ligt in het zuid-oosten van Frankrijk en volgt de kust van de Méditerranée. Met 18000 ha. is het ook één van de grootste wijngebieden.

Over het wijnhuis: Vanaf de wijnbouwschool zijn Pauline Giraud en Clément Minne onafscheidelijk en samen runnen zij Vignobles Gueissard. Vanaf het begin dat ze elkaar kennen was de gezamenlijke droom om een eigen wijnbedrijf te hebben en voor hen, niet afkomstig uit een wijnfamilie, leek dit onmogelijk. Echter door hard werken en een enorme liefde voor wijn is het gelukt. Intussen zijn ze al eigenaar van 50 ha. wijngaarden. Kennis hebben Pauline en Clément niet alleen in Frankrijk maar ook in Nieuw Zeeland en Australië opgedaan. De naam 'Gueissard' komt van de eerste wijngaard die ze samen hebben gekocht.

Bijzonderheden/opmerkingen: De naam 'Gueissard' komt van de eerste wijngaard die het wijnmakersechtpaar Pauline Giraud en Clément Minne samen hebben gekocht en wat de start van 'Vignobles Gueissard' is geweest.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Provence

Type wijn: Wit

Jaargang: 2020

Artikelnummer: 224050

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl