dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Vignobles Gueissard 'Cuvée G' AOC Côtes de Provence rosé (magnum)

Vignobles Gueissard 'Cuvée G' AOC Côtes de Provence rosé (magnum)

Druivensoorten: 60% syrah, 40% cinsault

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Zachtroze kleur in combinatie met een stuivende geur van fruitsnoepjes, banaan, perzik en bloemen. Voor rosé is de smaak krachtig maar ook zacht en rijk en is een blend van rijp fruit en een beetje kruiden en een fraaie balans met zachte zuren en fruitsnoepjes.

Serveersuggesties: uiteraard op het terras maar ook met rijke salades, gegrilde en gebakken groenten, gegrilde vis en vlees.

Serveer temperatuur: 10-12°C.

Gebied: Provence

Streek: Het wijngebied Côtes de Provence ligt in het zud-oosten van Frankrijk en volgt de kust van de Méditerranée. Met 18000 ha. is het ook één van de grootte wijngebieden.

Over het wijnhuis: Vanaf de wijnbouwschool zijn Pauline Giraud en Clément Minne onafscheidelijk en samen runnen zij Vignobles Gueissard. Vanaf het begin dat ze elkaar kennen was de gezamenlijke droom om een eigen wijnbedrijf te hebben en voor hen, niet afkomstig uit een wijnfamilie, leek dit onmogelijk. Echter door hard werken en een enorme liefde voor wijn is het gelukt. Intussen zijn ze al eigenaar van 50 ha. wijngaarden. Kennis hebben Pauline en Clément niet alleen in Frankrijk maar ook in Nieuw Zeeland en Australië opgedaan. De naam 'Gueissard' komt van de eerste wijngaard die ze samen hebben gekocht.

Bijzonderheden/opmerkingen: De naam 'Gueissard' komt van de eerste wijngaard die het wijnmakersechtpaar Pauline Giraud en Clément Minnen samen hebben gekocht en wat de start van 'Vignobles Gueissard' is geweest.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Provence

Type wijn: Rosé

Jaargang: 2020

Artikelnummer: 224045

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl