dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Vignobles Gueissard 'petit g' IGP Méditeranée

Vignobles Gueissard 'petit g' IGP Méditeranée

Druivensoorten: syrah (35%), grenache (35%), cinsault (30%)

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Bleke roze rode kleur, gevolgd door een stuivende geur van zoet zomers fruit en wat rijpe bananen. De smaak is fris en rijk met zachte zuren en een afdronk die rood fruit achterlaat.

Serveersuggesties: als aperitief, bij gegrilde of gebakken vis en groenten, frisse salades.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Provence

Streek: Het wijngebied Côtes de Provence ligt in het zuid-oosten van Frankrijk en volgt de kust van de Méditerranée. Met 18000 ha. is het ook één van de grootste wijngebieden.

Over het wijnhuis: Vanaf de wijnbouwschool zijn Pauline Giraud en Clément Minne onafscheidelijk en samen runnen zij Vignobles Gueissard. Vanaf het begin dat ze elkaar kennen was de gezamenlijke droom om een eigen wijnbedrijf te hebben en voor hen, niet afkomstig uit een wijnfamilie, leek dit onmogelijk. Echter door hard werken en een enorme liefde voor wijn is het gelukt. Intussen zijn ze al eigenaar van 50 ha. wijngaarden. Kennis hebben Pauline en Clément niet alleen in Frankrijk maar ook in Nieuw Zeeland en Australië opgedaan. De naam 'Gueissard' komt van de eerste wijngaard die ze samen hebben gekocht.

Bijzonderheden/opmerkingen: De 'pétit g' is gemaakt van de jonge wijnstokken die voor de toekomst bedoeld zijn voor de grotere broer of zus 'Cuvée G'. Je proeft al de verfijning en concentratie maar de stokken kunnen in de luwte groeien en tot volledige ontwikkeling komen.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Provence

Type wijn: Rosé

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 224041

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl