dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Maison Bouachon AOC Côtes du Rhône rouge 'Les Rabassières'

Maison Bouachon AOC Côtes du Rhône rouge 'Les Rabassières'

Druivensoorten: grenache noir, syrah & mouvèdre

Proefnotities: Donkerrode kleur met een geur van rijp rood fruit als bramen en frambozen, tikje groene kruiden en in de rijke smaak rond, zacht met milde zuren en taninne.

Serveersuggesties: mild gekruide gerechten, gegrild en gebakken vlees, gerijpte kaas en als tv wijn

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: rhône

Streek: Het Rhônedal is het oudste wijngebied van Frankrijk en vanaf 600 voor Christus waren de Grieken hier al actief in de wijnbouw. Het gebied is langgerekt en kent een diversiteit aan klimaatzônes en bodemsoorten en daardoor ook een verscheidenheid aan wijnen.

Over het wijnhuis: Tot 1898 stond in de Rhônevallei de naam Bouachon gelijk aan de beste wijnvaten van de regio. Als wijnmaker kocht je je vaten bij de familie Bouachon in Châteauneuf du Pape. Echter, deze wijnmakers hadden ook wel in de gaten dat de familie ook bedreven was in het selecteren van de beste druiven en het maken van smaakvolle wijnen voor andere wijnbedrijven. Men keek er dan ook niet vreemd van op dat de familie vanaf 1898 hun eigen vaten ging vullen met de beste selecties. Maison Bouachon is dan geboren. Vanaf dat moment werd al samenwerking gezocht met wijnbouwers uit de verschillende wijngebieden van de Rhône. Deze relaties zijn meestal langlopend en bestaan vaak al meerdere generaties. In 1936 komt de eerste AOC van Frankrijk mede door de expertise van Maison Bouachon tot stand. Het is niet verwonderlijk dat dit AOC Châteauneuf du Pape is. Gestaag groeit de capaciteit en de eigen kelders worden al snel te klein. Ook wordt er samenwerking gezocht met wijntelers in de noordelijke Rhône, zodat men de gehele Rhône reeks kan aanbieden. Kwaliteit staat hoog in het vaandel en wordt in praktijk gebracht door een aantal eigen top oenologen en wijnmakers. Zij adviseren de druiventelers en dragen zorg voor het hoge kwaliteitsniveau in wijngaard en kelder.

Bijzonderheden/opmerkingen: De naam ‘Rabassières’ komt van het oude woord ‘Rabasse’ wat staat voor truffel. Vroeger stond deze regio vol met eikenbossen waar veel truffels gevonden konden worden. Tegenwoordig tref je deze eiken alleen nog aan rond de wijngaarden.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: rhône

Type wijn: Rood

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 221051

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl