dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Maison Bouachon  AOC Condrieu 'Les Tourrays'

Maison Bouachon AOC Condrieu 'Les Tourrays'

Druivensoorten: 100% viognier

Proefnotities: Uiterst complexe wijn wat al begint in de neus met gerijpt geel fruit, honing citrus wat zich in de smaak voortzet met fraaie balans, dikte en eindigt met iets van drop en specerijen.

Serveersuggesties: Begeleider van krachtige gerechten van vis, wit vlees, gegrilde groenten en paté.

Serveer temperatuur: 12-14° C.

Gebied: Rhône

Streek: Het wijngebied Condrieu valt als wijngebied onder de noordelijke Rhône maar valt onder drie departementen (Rhône, Loire en Ardèche). Het is slechts 130 ha groot en alleen de viognier druif staat hier aangeplant. Ten tijde van de Romeinen werd hier al wijn gemaakt en heeft sinds 1940 al een eigen AOC status.

Over het wijnhuis: Tot 1898 stond in de Rhônevallei de naam Bouachon gelijk aan de beste wijnvaten van de regio. Als wijnmaker kocht je je vaten bij de familie Bouachon in Châteauneuf du Pape. Echter, deze wijnmakers hadden ook wel in de gaten dat de familie ook bedreven was in het selecteren van de beste druiven en het maken van smaakvolle wijnen voor andere wijnbedrijven. Men keek er dan ook niet vreemd van op dat de familie vanaf 1898 hun eigen vaten ging vullen met de beste selecties. Maison Bouachon is dan geboren. Vanaf dat moment werd al samenwerking gezocht met wijnbouwers uit de verschillende wijngebieden van de Rhône. Deze relaties zijn meestal langlopend en bestaan vaak al meerdere generaties. In 1936 komt de eerste AOC van Frankrijk mede door de expertise van Maison Bouachon tot stand. Het is niet verwonderlijk dat dit AOC Châteauneuf du Pape is. Gestaag groeit de capaciteit en de eigen kelders worden al snel te klein. Ook wordt er samenwerking gezocht met wijntelers in de noordelijke Rhône, zodat men de gehele Rhône reeks kan aanbieden. Kwaliteit staat hoog in het vaandel en wordt in praktijk gebracht door een aantal eigen top oenologen en wijnmakers. Zij adviseren de druiventelers en dragen zorg voor het hoge kwaliteitsniveau in wijngaard en kelder.

Bijzonderheden/opmerkingen: De naam 'Les Tourrays' komt van de vallei met dezelfde naam waar de wijngaarden voor deze wijn zijn.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Rhône

Type wijn: Wit

Jaargang: 2020

Artikelnummer: 220001

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl