dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Ropiteau frères 'Les Plants Nobles' VdF merlot

Ropiteau frères 'Les Plants Nobles' VdF merlot

Druivensoorten: merlot

Proefnotities: Elegante, maar krachtige rode wijn met in geur en smaak donker fruit en iets van specerijen. In de smaak aangevuld met een kruidige toets en rijpe tannine.

Serveersuggesties: Smaakt goed met gegrilde en gebakken vleesgerechten, verschillende kaassoorten of gewoon als afsluiting van de avond.

Serveer temperatuur: 18-20° C.

Gebied: Vin de France

Streek: De druivenstokken voor 'Vin de France' kunnen in geheel Frankrijk aangeplant staan. De keldermeester bepaalt de blend van de verschillende druiven en zijn vakmanschap garandeert een constante kwaliteit die voldoet aan de wensen van de veeleisende consument.

Over het wijnhuis: De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige 'Caves de l'Hôpital', in het hart van Meursault.

Bijzonderheden/opmerkingen:


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Vin de France

Type wijn: Rood

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 219006

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl