dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Ropiteau frères AOC Fleurie

Ropiteau frères AOC Fleurie

Druivensoorten: gamay.

Proefnotities: De wijn kenmerkt zich door een fijne complexiteit en finesse. Mooi ontwikkeld in smaak met een fluwelen afdronk.

Serveersuggesties: Heerlijk bij licht gekruide gerechten, lam of rijke visgerechten.

Serveer temperatuur: 14-16° C.

Gebied: Beaujolais

Streek: Het wijngebied Beaujolais begint ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Mácon. Het gebied heeft een totale breedte van 12 kilometer en een lengte van 60 kilometer en kan in twee subregio's ingedeeld worden, Haut-Beaujolais en Bas-Beaujolais. Het gebied is vooral bekend om de jaarlijks terugkerende Beaujolais Primeur die vanaf de 3e donderdag van november verkocht mag worden. Naast de Primeur heeft Beaujolais meer en serieuzere wijnen te bieden en dit zijn de Cru de Beaujolais. Zij dragen met trots de naam van de eigen plaats.

Over het wijnhuis: De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige 'Caves de l'Hôpital', in het hart van Meursault.

Bijzonderheden/opmerkingen:


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Beaujolais

Type wijn: Rood

Jaargang: 2021

Artikelnummer: 217003

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl