dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Ropiteau frères AOC Bourgogne chardonnay

Ropiteau frères AOC Bourgogne chardonnay

Druivensoorten: chardonnay

Proefnotities: Heldere gele kleur met groene glinstering. Een complexe en rijke wijn met iets van bloemen, toast, honing en verse vruchten.

Serveersuggesties: Heerlijk bij visgerechten, zeevruchten en zachte kaassoorten, maar ook lekker als aperitief.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Gebied: Bourgogne

Streek: De Bourgogne wordt in de wereld gezien als één van de meest bekende wijngebieden van Frankrijk. Het wordt opgedeeld in de volgende gebieden: Chablis, Côte d'Or met de Côtes de Nuits en Côtes de Beaune, Chalonnais, Máconnais en ook Beaujolais wordt hierbij gerekend. De bodem is zeer gevarieerd en kent vele microklimaten, allen met een eigen karakter.

Over het wijnhuis: De komst van een spoorwegverbinding naar Meursault gaf Jean Ropiteau zoveel vertrouwen dat hij zijn werk als wijnmaker en vatenkuiper opgaf en in 1848 zijn eigen wijnbedrijf sticht. De naam Ropiteau is al snel een synoniem voor kwaliteits Bourgogne met als specialiteit zijn witte wijnen. Ook nu nog worden de kwaliteitswijnen in de 17e eeuwse kelders gerijpt van het voormalige 'Caves de l'Hôpital', in het hart van Meursault.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Bourgogne

Type wijn: Wit

Jaargang: 2022

Artikelnummer: 210201

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl