dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Château Beaulieu AOC Côtes de Bourg blanc

Château Beaulieu AOC Côtes de Bourg blanc

Druivensoorten: 60% semillon, 20% sauvignon gris en 20% sauv blanc

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Bijzondere en rijke geur van geel rijp fruit, iets bloesems en in de smaak een zachte aanzet met zachte zuren, opnieuw geel fruit en een zachte balans.

Serveersuggesties: Lekker als aperitief, maar ook bij gebakken en gegrilde vis en diverse salades.

Serveer temperatuur: 8-10° C.

Gebied: Bordeaux

Streek: Côtes de Bourg is één van de Côtes de Bordeaux gebieden op de rechteroever van de Gironde, vlakbij het plaatsje Bourg, daar waar de rivieren de Dordogne en Gironde samen stromen. Ver voordat er in de Médoc wijnstokken aangeplant stonden, kende dit gebied al een rijke historie en werden de lokale wijnen verscheept via de wijnhavens Bourg en Blaye.

Over het wijnhuis: In het wijngebied Côtes de Bourg staat château Beaulieu en haar wijngaarden hoog in de lijst met met mooiste châteaux want het ligt prachtig in een vallei en is omringd door bos. Dit was in de 18e eeuw de oprichter Pierre Robert, notaris in Bourg, ook al opgevallen. Het was niet alleen een mooie woonplek maar door de beschutte ligging en micro klimaat ook perfect voor wijnbouw. Sinds 2019 zijn de wijngaarden in transitie naar ‘Agriculture Biologique’ en sinds 2020 ook HVE gecertificeerd.

Bijzonderheden/opmerkingen: Witte Côtes de Bourg is werkelijk een witte raaf onder de wijnen want Château Beaulieu is waarschijnlijk het enige château die deze wijn maakt.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Bordeaux

Type wijn: Wit

Jaargang: 2020

Artikelnummer: 204008

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl