dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Château Beaulieu 'Cuvée Arthur' AOC Côtes de Bourg

Château Beaulieu 'Cuvée Arthur' AOC Côtes de Bourg

Druivensoorten: merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: Een evenwichtige wijn met zachte tannines en mooi van structuur.

Serveersuggesties: Smaakt goed bij rood vlees en harde kaassoorten.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: Bordeaux

Streek: Een van de Côtes de Bordeaux gebieden op de rechteroever van de Gironde, vlakbij het plaatsje Bourg, daar waar de rivieren de Dordogne en Gironde samen stromen.Ver voordat erin de Médoc wijnstokken aangeplant stonden, kende dit gebied al een rijke historie en werden de lokale wijnen verscheept via de wijnhavens Bourg en Blaye.

Over het wijnhuis: In het wijngebied Côtes de Bourg staat château Beaulieu en haar wijngaarden hoog in de lijst met met mooiste châteaux want het ligt prachtig in een vallei en is omringd door bos. Dit was in de 18e eeuw de oprichter Pierre Robert, notaris in Bourg, ook al opgevallen. Het was niet alleen een mooie woonplek maar door de beschutte ligging en micro klimaat ook perfect voor wijnbouw. Sinds 2019 zijn de wijngaarden in transitie naar ‘Agriculture Biologique’ en sinds 2020 ook HVE gecertificeerd.

Bijzonderheden/opmerkingen: De droom van eigenaar Jodocus Boomsma gaat in vervulling en zijn top cuvée heeft hij vernoemd naar zijn kleinzoon Arthur.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Bordeaux

Type wijn: Rood

Jaargang: 2016

Artikelnummer: 204003

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl