dc wijnen boomsma

Voor extra informatie of het plaatsen van een bestelling, kunt u contact opnemen met 058-2135135 of mailen naar receptie@boomsma.frl.

Château Beaulieu AOC Côtes de Bourg rouge

Château Beaulieu AOC Côtes de Bourg rouge

Druivensoorten: merlot, malbec, cabernet sauvignon, cabernet franc

Organic met certificaat: HVE

Proefnotities: De wijn heeft een moderne stijl met veel zwoel, rijp en donker fruit, een plezierige dikte, mooie structuur en is al jong op dronk.

Serveersuggesties: Bij gebakken en gegrilde vleesgerechten, stoofschotels en gerijpte, harde kazen.

Serveer temperatuur: 16-18° C.

Gebied: Bordeaux

Streek: Côtes de Bourg is één van de Côtes de Bordeaux gebieden op de rechteroever van de Gironde, vlakbij het plaatsje Bourg, daar waar de rivieren de Dordogne en Gironde samen stromen. Ver voordat er in de Médoc wijnstokken aangeplant stonden, kende dit gebied al een rijke historie en werden de lokale wijnen verscheept via de wijnhavens Bourg en Blaye.

Over het wijnhuis: In het wijngebied Côtes de Bourg staat château Beaulieu en haar wijngaarden hoog in de lijst met met mooiste châteaux want het ligt prachtig in een vallei en is omringd door bos. Dit was in de 18e eeuw de oprichter Pierre Robert, notaris in Bourg, ook al opgevallen. Het was niet alleen een mooie woonplek maar door de beschutte ligging en micro klimaat ook perfect voor wijnbouw. Sinds 2019 zijn de wijngaarden in transitie naar ‘Agriculture Biologique’ en sinds 2020 ook HVE gecertificeerd.

Bijzonderheden/opmerkingen: Wijnmaker is Eric Boisenot is de meest bekende wijnmaker in Bordeaux. Hij is adviseur bij 2/3 van alle geclassificeerde Grand Cru wijnen in de Médoc maar vooral bekend van de vier Premier Grand Cru Classé: Cháteau Mouton Rothschild, Cháteau Lafite Rothschild, Cháteau Latour en Cháteau Margaux.


Producteigenschappen

Land: Frankrijk

Gebied: Bordeaux

Type wijn: Rood

Jaargang: 2016

Artikelnummer: 204001

D&C is onderdeel van: Boomsma Distilleerderij / Wijnkoperij B.V.
Edisonstraat 4-6 8912 AW Leeuwarden
Telefoon: 058 2135135 info@boomsma.frl www.dcwijnen.nl